Clatite cu ciuperci

Pregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald. Separat, pregatiti umplutura: tocati ceapa marunt, caliti-o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru clatite: 300 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu rom
  • 600 ml lapte
  • 200 g smantana
  • putina sare
  • Pentru umplutura: 500 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 50 ml vin
  • o foaie de dafin
  • 250 ml smantana
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Pregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald.

Separat, pregatiti umplutura: tocati ceapa marunt, caliti-o un minut in toata cantitatea de ulei, puneti ciupercile taiate in felii, sarea, piperul si foaia de dafin.

Caliti totul in vas descoperit pana se evapora apa lasata, daca mai este nevoie, picurati o jumatate pahar cu apa calda, astfel ca ciupercile sa fie bine patrunse.

Adaugati verdeata tocata si smantana atat cat amestecul sa fíe potrivit de legat.

Umpleti foile de clatite, pastrate calde pe baie de aburi, asezati-le intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt, pudrati-le cu cascaval ras si dati-le pentru 10 minute la cuptorul fierbinte.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...