Clatite cu ciuperci

Pregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald. Separat, pregatiti umplutura: tocati ceapa marunt, caliti-o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru clatite: 300 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu rom
  • 600 ml lapte
  • 200 g smantana
  • putina sare
  • Pentru umplutura: 500 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 50 ml vin
  • o foaie de dafin
  • 250 ml smantana
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Pregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald.

Separat, pregatiti umplutura: tocati ceapa marunt, caliti-o un minut in toata cantitatea de ulei, puneti ciupercile taiate in felii, sarea, piperul si foaia de dafin.

Caliti totul in vas descoperit pana se evapora apa lasata, daca mai este nevoie, picurati o jumatate pahar cu apa calda, astfel ca ciupercile sa fie bine patrunse.

Adaugati verdeata tocata si smantana atat cat amestecul sa fíe potrivit de legat.

Umpleti foile de clatite, pastrate calde pe baie de aburi, asezati-le intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt, pudrati-le cu cascaval ras si dati-le pentru 10 minute la cuptorul fierbinte.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Nu am prea multe cuvinte sa spun despre aceasta reteta...Este una simpla, dar foarte buna pentru orice moment al zilei!

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca