Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g ciuperci
  • 6-8 rosii cherry
  • 1 lingura unt
  • 100 g branza feta sau branza de vaci
  • 35 g parmezan
  • cateva frunze de spanac
  • o crenguta de cimbru proaspat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aceasta reteta de omleta este una dintre cele mai gustoase retete de omleta pe care eu le-am facut vreodata. Ciuperci aromate, spanacul proaspat, rosiile cherry suculente, doua tipuri de branza si ouale - toate acestea fac din omleta o splendoare. Coapta la cuptor pana se rumeneste, isi pastreaza prospetimea si textura delicata. Se serveste calda, alaturi de o bucata de paine de casa proaspata.

Preincalziti cuptorul la 200° C.

Intr-o tigaie, potrivit de mare, se incalzeste untul.

Curatati, spalati si taiati in jumatate ciupercutele si le caliti la foc mare pana se rumenesc.

Adaugati in tigaie rosiile cherry si pastrati pe foc mic timp de cateva minute, amestecand constant.

Se bat ouale intr-un castron, se adauga cimbru, sare si piper dupa gust. Branza trebuie sa fie sarata pentru ca altfel se topeste toata atunci cand este gatita.

La amestecul de ciuperci si rosii se adauga spanac tocat marunt si se amesteca bine, apoi se pune si amestecul de oua si se lasa la foc timp de cateva minute, pana cand marginile la omleta incep sa prinda o culoare usor aurie.

Intre timp, se framanta cu mainile branza feta sau se taie in cuburi mici si se da pe razatoare parmezanul.

Dupa ce se presara branza peste omleta se da tigaia la cuptor timp de 8-10 minute, pana cand omleta devine aurie.

Pentru cine doreste isi ii place, poate folosi si buchetele de broccoli.

Se serveste fierbinte.


Serviti omleta alaturi de o portie de salata verde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Rețeta aceasta este una extrem de simplu de pregătit dar în același timp foarte savuroasă. Ce-i drept, am avut și...

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca