Pateu de ficat cu ciuperci

Alegeti ciuperci albe, tinere, pe care le spalati foarte bine sub jet de apa rece si le taiati in felii subtiri. Intr-o cratita de teflon, puneti jum

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g ficat de pasare
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • masline

Mod de preparare

Alegeti ciuperci albe, tinere, pe care le spalati foarte bine sub jet de apa rece si le taiati in felii subtiri.

Intr-o cratita de teflon, puneti jumatate din cantitatea de unt si cand este fierbinte, adaugati ceapa, ciupercile, ficatul taiat in bucati si jumatate de pahar cu apa.

Acoperiti vasul si lasati-l sa fiarba incet, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, foarte curata.

Cand lichidul s-a evaporat, lasati amestecul sa se raceasca, apoi treceti-l prin masina de tocat.

Combinati amestecul cu unt, sare, piper si asezati-l pe un

platou.
Decorati-l apoi cu felii de ou fiert, masline si frunze de patrunjel proaspat.

Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker

Bun tare multicookerul asta! Am vrut sa incerc aceasta prajitura( care este mai pretentioasa la coacere), la multicooker si...

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii