Pateu de ficat cu ciuperci

Alegeti ciuperci albe, tinere, pe care le spalati foarte bine sub jet de apa rece si le taiati in felii subtiri. Intr-o cratita de teflon, puneti jum

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g ficat de pasare
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • masline

Mod de preparare

Alegeti ciuperci albe, tinere, pe care le spalati foarte bine sub jet de apa rece si le taiati in felii subtiri.

Intr-o cratita de teflon, puneti jumatate din cantitatea de unt si cand este fierbinte, adaugati ceapa, ciupercile, ficatul taiat in bucati si jumatate de pahar cu apa.

Acoperiti vasul si lasati-l sa fiarba incet, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, foarte curata.

Cand lichidul s-a evaporat, lasati amestecul sa se raceasca, apoi treceti-l prin masina de tocat.

Combinati amestecul cu unt, sare, piper si asezati-l pe un

platou.
Decorati-l apoi cu felii de ou fiert, masline si frunze de patrunjel proaspat.

Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii