Tarte cu ciuperci

Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa. Framantati un aluat cu care im

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 350 g unt sau margarina de buna calitate
  • o lingura cu otet
  • 600 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 4 oua
  • 150 g cascaval
  • o cana cu pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa. Framantati un aluat cu care imbracati forme mici de tarte cu foi groase de un centimetru.

Asezati tartele pe o tava si puneti-le la cuptor cu foc potrivit pana cand se rumenesc frumos.

Intr-un vas de teflon, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ceapa tocata marunt, ciupercile si lasati totul sa se caleasca impreuna 15-20 de minute.

Daca ciupercile nu se patrund bine, adaugati

din timp in timp cate 1-2 linguri cu apa.

Cand sunt aproape gata, puneti peste acestea 2 linguri cu pesmet, sare, piper si mai lasati vasul cateva minute pe foc mic.

In compozitia rece adaugati doua oua batute, omogenizati bine si cu aceasta umpleti pe trei

sferturi tartele.

Separat, caliti in putin unt restul de faina, stingeti cu si lasati amestecul sa fiarba pe foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa.

Cand aceasta s-a racit, incorporati ouale ramase, amestecand cu o lingura de lemn.

Umpleti tartele, acoperiti-le cu cascaval si dati

preparatul la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!

Aici gasiti alte retete culinare cu ciuperci:

Ciuperci la cuptor

Reteta Montignac - Pui cu ciuperci la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...