Tarte cu ciuperci

Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa. Framantati un aluat cu care im

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 350 g unt sau margarina de buna calitate
  • o lingura cu otet
  • 600 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 4 oua
  • 150 g cascaval
  • o cana cu pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa. Framantati un aluat cu care imbracati forme mici de tarte cu foi groase de un centimetru.

Asezati tartele pe o tava si puneti-le la cuptor cu foc potrivit pana cand se rumenesc frumos.

Intr-un vas de teflon, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ceapa tocata marunt, ciupercile si lasati totul sa se caleasca impreuna 15-20 de minute.

Daca ciupercile nu se patrund bine, adaugati

din timp in timp cate 1-2 linguri cu apa.

Cand sunt aproape gata, puneti peste acestea 2 linguri cu pesmet, sare, piper si mai lasati vasul cateva minute pe foc mic.

In compozitia rece adaugati doua oua batute, omogenizati bine si cu aceasta umpleti pe trei

sferturi tartele.

Separat, caliti in putin unt restul de faina, stingeti cu si lasati amestecul sa fiarba pe foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa.

Cand aceasta s-a racit, incorporati ouale ramase, amestecand cu o lingura de lemn.

Umpleti tartele, acoperiti-le cu cascaval si dati

preparatul la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!

Aici gasiti alte retete culinare cu ciuperci:

Ciuperci la cuptor

Reteta Montignac - Pui cu ciuperci la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa