Vol-au-vent cu ciuperci

Vol-au-vent este un aperitiv festiv foarte aspectuos si gustos. Se poate face cu diferite feluri de umpluturi, printre care si cu ciuperci. Se face din timp aluatul frantuzesc taindu-se forme mici de volovan.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul frantuzesc: 250 gr. unt proaspat
  • 250 gr. faina
  • 1/2 pahar de apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura: 400 gr. ciuperci
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina
  • 2 cesti zeama de carne sau lapte
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se face din timp aluatul frantuzesc taindu-se forme mici de volovan. Pentru ca aluatul frantuzesc sa ne reuseasca, trebuie ca toate ingredientele sa fie tinute la rece si sa se intinda foaia in mai multe directii, incepand de la mijloc. Se coc in tava neunsa cu grasime si se pastreaza la cald. Se curata ciuperci mici si proaspete (pot fi si din conserva) si se inabusa cu putin unt si sare, Separat se face un rantas dintr-o lingura de faina si una de unt. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne sau de lapte. Se adauga piper si sare si se amesteca mereu, lasand sa fiarba incet. Se freaca galbenusurile cu smantana si se toarna incet in sosul de faina, se pune la foc mic sa fiarba, pana ce sosul se face ca o smantana groasa. Se adauga ciupercile, se mai lasa putin pe foc, dar fara sa fiarba si apoi cu o lingura se umplu formele de aluat. Acesta se unge cu ou, dar sa nu se unga si marginile, pentru a nu ingreuna formarea foitajului.


Vol-au-vent cu ciuperci se servesc foarte fierbinti.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu branza si seminte

Perfecte de rontait 

Pogacele cu branza si seminte
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii