Vol-au-vent cu ciuperci

Vol-au-vent este un aperitiv festiv foarte aspectuos si gustos. Se poate face cu diferite feluri de umpluturi, printre care si cu ciuperci. Se face din timp aluatul frantuzesc taindu-se forme mici de volovan.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul frantuzesc: 250 gr. unt proaspat
  • 250 gr. faina
  • 1/2 pahar de apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura: 400 gr. ciuperci
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina
  • 2 cesti zeama de carne sau lapte
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se face din timp aluatul frantuzesc taindu-se forme mici de volovan. Pentru ca aluatul frantuzesc sa ne reuseasca, trebuie ca toate ingredientele sa fie tinute la rece si sa se intinda foaia in mai multe directii, incepand de la mijloc. Se coc in tava neunsa cu grasime si se pastreaza la cald. Se curata ciuperci mici si proaspete (pot fi si din conserva) si se inabusa cu putin unt si sare, Separat se face un rantas dintr-o lingura de faina si una de unt. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne sau de lapte. Se adauga piper si sare si se amesteca mereu, lasand sa fiarba incet. Se freaca galbenusurile cu smantana si se toarna incet in sosul de faina, se pune la foc mic sa fiarba, pana ce sosul se face ca o smantana groasa. Se adauga ciupercile, se mai lasa putin pe foc, dar fara sa fiarba si apoi cu o lingura se umplu formele de aluat. Acesta se unge cu ou, dar sa nu se unga si marginile, pentru a nu ingreuna formarea foitajului.


Vol-au-vent cu ciuperci se servesc foarte fierbinti.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa