Volovane cu ciuperci

Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei forme de tabla, rondele de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr unt
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • apa
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr ciuperci
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 50 gr unt
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei forme de tabla, rondele de 8 cm, care se cresteaza usor cu o forma mai mica. Se ung rondelele cu gabenus de ou si se introduc in cuptorul incins. Se scot dupa 15-20 de minute, se lasa la racit, apoi se decupeaza capacele, se mai scoate putin miez si se umplu volovanele cu umplutura fierbinte de ciuperci calite in unt si amestecate cu un sos alb format din unt, faina si lapte.


Se servesc calde.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor Saratele Oua umplute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de biscotti italienesti

Intr-una din zile, navigand pe IG, mi-a aparut un filmulet cu un tanar frumusel care ne arata cum se prepara foarte simplu o...

Reteta de biscotti italienesti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca