Volovane cu ciuperci

Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei forme de tabla, rondele de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr unt
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • apa
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr ciuperci
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 50 gr unt
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei forme de tabla, rondele de 8 cm, care se cresteaza usor cu o forma mai mica. Se ung rondelele cu gabenus de ou si se introduc in cuptorul incins. Se scot dupa 15-20 de minute, se lasa la racit, apoi se decupeaza capacele, se mai scoate putin miez si se umplu volovanele cu umplutura fierbinte de ciuperci calite in unt si amestecate cu un sos alb format din unt, faina si lapte.


Se servesc calde.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor Saratele Oua umplute

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa