Zacusca de ciuperci pentru iarna

Zacusca de ciuperci pentru iarna este una dintre cele mai indragite intre retetele de zacusca. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 300 gr ciuperci, arpagic, masline, ceapa,bulion si vin.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ciuperci
  • 300 gr arpagic
  • 200 gr masline
  • 200 gr ceapa
  • 150 ml ulei
  • 60 gr bulion
  • 50 ml vin
  • piper
  • 1 legatura verdeata
  • sare

Mod de preparare

Zacusca cu ciuperci este una dintre cele mai indragite intre retetele de zacusca. Mai intai se curata, se spala si se maruntesc ciupercile. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se inabusa si arpagicul in ulei. Peste ceapa calita, se adauga ciupercile, se mai inabusa impreuna 10-15 minute, apoi se adauga bulionul si se stinge cu vin si putina apa. Se adauga arpagicul, maslinele oparite si se potriveste totul la gust de sare si piper. Amestecul pentru zacusca cu ciuperci se pune intr-o tava si se introduce in cuptorul incins, pentru 10 minute.


Zacusca de ciuperci pentru iarna se serveste rece, presarata cu patrunjel maruntit si felii de lamaie.
Alte retete de zacusca recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu branza si leurda

Paine cu branza si leurda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca