Galuste aurii cu piure de mere

Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute sa se odihneasca. In aces

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de baza:
  • 1-1
  • 25 dl lapte
  • 3 linguri rase de zahar
  • 30 g drojdie
  • 400 g faina
  • 1 ous
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 varf de cutit de sare
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • coaja rasa de pe o lamaie galbena
  • 50 g unt topit
  • faina
  • pentru intinsul foii
  • Pentru piure de mere:
  • 800 g mere
  • 1
  • 5 dl vin alb
  • zeama de la 1 lamaie
  • 5 linguri rase de zahar
  • o bucatica de scortisoara
  • 2 cuisoare

Mod de preparare

Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute sa se odihneasca. In acest timp isi dubleaza volumul. Intre timp, ounem faina intr-un castron facem o adancintura in ea, unde punem oauale batute, galbenusul, sarea, zaharul vanilat si coaja rasa de pe lamaie. Turnam drojdia dospita si framantama 4-5 minute, apoi incorporam untul in bucatele mici. Aluatul e bun daca se desprinde de pe peretii vasului. Presaram cu putina faina si il odihnim timp de 30 de minute. Apoi, pe tabla de prelucrat presarata cu faina, impartim aluatul in doua. Decupam 25 de "pogacele” mici, pe care le rotunjim, le dam prin unt topit si le punem in tava. Le acoperim cu un servtel de bucatarie si le mai lasam la dospit timp de 45 de minute. Apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la flacara putin mai mare decat medie, timp de 35 de minute. Intre timp, decojim merele, le impatim in patru, indepartam casuta cu samburi. Celelalte ingrediente se fierb cu 2 dl apa, iar fasiile de mere le fierbem astfel, pana se inmoaie. La urma indepartam scortisoara si cuisoarele, iar fructele le transformam intr-o pasta, dupa gust, cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucatarie. Galustele scoase din cuptor le stropim cu unt topit si le presaram cu zahar pudra.
Este o reteta speciala!

Alte retete recomandate

Placinta mere

Prajitura mere

Prajitura cu visine

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4...

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii