Gust, culoare si savoare=reteta perfecta pentru vacanta !
1.Spalam bine smochinele si frunzele de busuioc.Ghimbirul il curatam de coaja si il dam prin razatoarea mica.Mozzarrella o taiem in felii.
2.Crestam cu un cutit bine ascutit smochinele in 4, dar avem grija sa nu le taiem de tot.
3.Intr-un castronel pregatim un dressind asa: amestecam bine mierea cu ghimbirul, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi punem si cognacul.
4.In fiecare smochina punem cate o frunza de busuioc, o bucatica de mozzarella, iar frunza de busuioc si apoi iar mozzarella.
5.Asezam smochinele umplute in tava si le stropim bine cu dressing-ul.
6.Dam tava la cuptor, la foc iute, pentru 10 minute, sau pana mozzarrella este bine topita.
7.Scoatem tava, garnisim cu frunze de busuioc si servim.
Pofta mare s-aveti!
Asediat de expresia „cea mai sanatoasa leguma este porcul”, m-am gandit sa-ti pregatesc ceva... cu porc. Reteta...
Friptura de porc la tavaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.