Aperitiv curcubeu

Se pregateste cuptorul la 120 de grade celsius sau la foc potrivit (pentru cuptor obisnuit) Untul se freaca cu Delikatul. Se separa ouale. Albusurile

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 lingurite Delikat legume
  • 250 g unt
  • 300 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 ardei: 1 rosu
  • 1 verde (sau mazare) si 1 galben
  • 50 g de masline
  • 200 g de branza tare de oaie sau de vaca
  • 4 albusuri fierte

Mod de preparare

Se pregateste cuptorul la 120 de grade celsius sau la foc potrivit (pentru cuptor obisnuit) Untul se freaca cu Delikatul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma. Peste unt se adauga galbenusurile de ou, iar apoi albusurile si faina cernuta si praful de copt stins cu otet. Se incorporeaza treptat ardeii taiati bucati potrivite, cu branza taiata cubulete, cu maslinele si albusurile taiate felii. Compozitia se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, sau mai simplu se foloseste hartie de copt. Tava se introduce in cuptor, la o temperatura redusa.


Se poate servi atat cald cat si rece, iar insotit de un sos de iaurt ori o salata este delocios.

Alte retete recomandate:

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

De când am văzut-o la Mihaela, mi-a rămas gândul la ea. Mulțumesc Mihaela pentru rețetă, bineînțeles...

Pastrama din piept de rata a la Mihaela
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii