Barcute de dovlecei la cuptor

Taiem cateva rosii felii, le asezam in tava cu putin marar tocat si cateva cubulete de unt din loc in loc. Taiem dovleceii spalati in doua pe lung cu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei potriviti
  • 8 rosii medii
  • 2 galbenusuri de ou
  • Cateva linguri cu smantana
  • Un castron cu branza rasa sau faramitata
  • 1 legatura de marar
  • Piper alb
  • Sare
  • Unt

Mod de preparare

Taiem cateva rosii felii, le asezam in tava cu putin marar tocat si cateva cubulete de unt din loc in loc. Taiem dovleceii spalati in doua pe lung cu tot cu codita si coaja pentru ca se papa direct din ei. Dovleceii se scobesc cu un instrument special sau cu lingurita daca nu aveti. Eu am folosit cea pentru inchetata si pepene si a mers struna. Se lasa un pic de pulpa si pe coaja nu se scobesc de tot. Pulpa dovleceilor se toaca marunt si se amesteca cu restul rosiilor tocate, mararul, piperul, putina sare si branza. Se gusta umplutura sa nu fie prea sarata. Eu am pus branza grasa de oaie si nu prea multa sare. Se aseaza dovleceii in tava si se umplu cu branzica. Se dau la cuptor pentru 30 de minute dupa care se amesteca putina smantana cu branza si galbenusurile si se pune deasupra sa se gratineze frumos.


Se mai lasa vreo 10 minute si sunt numai buni de servit. Eu sa fiu sincera am facut cu niste branza ramasa prin frigider ca nu stiam ce sa fac cu ea. Rosiile in combinatie cu untul si mararul au avut un gust senzational deci serviti si cateva rosii la dovlecei si cine mai doreste putina smantana.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...