Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Portii
20
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 400 g smântână
  • 125 ml ulei
  • 350 g făină
  • 50 g spanac
  • 1 morcov mare
  • 50 g șuncă presată
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano

Mod de preparare

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele.

Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată.

Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat).

Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt.

Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și condimentele, apoi smântâna și uleiul și omogenizăm compoziția.

Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și vom obține o compoziție mai groasă.

Mixăm albușurile spumă și le încorporăm ușor în compoziție.Împărțim compoziția în trei boluri.

Într-o parte adăugăm spanacul, în alta morcovul și în ultima șunca presată.

Omogenizăm bine cele trei compoziții și le mai potrivim textura cu făină.

Eu am mai adăugat cam câte 2 linguri la cea cu morcov și cea cu șuncă și ceva mai mult la cea cu spanac.

Umplem formele de brioșe punând câte o lingură din fiecare, în câte o formă.

Ne jucăm puțin cu culorile, punând compozițiile în ordini diferite, ca să nu semene brioșele între ele și să obținem un mozaic plăcut.

Coacem delicioasele Brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată pentru 35-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc.

Le lăsăm să se răcească în forme și apoi le transferăm pe platou.

Sunt de mare efect printre celelalte aperitive ale unei mese festive, vă invit să le testați!

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...