Budinca cu macris si castraveti

Se curata castravetii si ceapa si se taie foarte fin. Se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand si la final, mareste focul ca sa se evapore a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de castraveti
  • 2 cepe albe
  • 250 gr macris
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 oua
  • 200 g miez de paine
  • 200 ml lapte
  • 20 g de unt
  • piper macinat
  • iaurt pentru servit

Mod de preparare

Se curata castravetii si ceapa si se taie foarte fin. Se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand si la final, mareste focul ca sa se evapore apa.

Dupa ce s-a fiert se striveste cu furculita.

Se inmoaie painea in laptele caldut si se marunteste de asemenea cu furculita.

Se amesteca miezul de paine cu ceapa si castravetii, se potriveste cu sare, piper si se adauga oulate batute ca pentru omleta.

Se spala macrisul si se soteaza cu unt.

Unge o tava ce chec cu unt, se pune jumatate din amestecul cu castraveti, apoi macrisul, si se toarna cealalta parte din amestecul de castraveti. Se niveleaza suprafata si se pune la cuptor pentru 1 ora.
Se serveste rece, cu sos de iaurt amestecat cu ceapa marunt tocata.

Pofta buna!

Alte retete culinare cu spanac, macris si urzici gasiti aici:

Spanac

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac

Placinta cu spanac

Rulada de miel cu spanac

Macris

Ciorba de miel cu macris

Sos de macris

Urzici

Mancare de urzici cu mamaliguta

Ravioli cu urzici

Paste de casa cu urzici

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Evantai cu legume si branzeturi

Cu aceasta reteta minunata, am participat la provocarea "Week-end cu spor gazduita luna aceasta de Iancu Lubita. Deci, ce am...

Evantai cu legume si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca