Budinca cu spanac si sunca

- Se bat cele 4 oua - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit c

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr spanac fiert (daca cumparati spanac proaspat
  • asa cum ar fi indicat pentru ca este perioada lui
  • adaugati la timpul de pregatire si c ratarea spanacului si oparirea lui in apa cu sare)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 grame sunca de Praga
  • 4 oua in compozitie si 1 pentru dat fata la final
  • putin cascaval ras pentru fata
  • 4 felii de paine
  • sare

Mod de preparare

- Se bat cele 4 oua

- Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit cand am pus sunca afumata..dar depinde de gusturi).

- Cele 4 felii de paine le rupem bucatele mici, cubulete

- Adaugam feliile de paine peste ouale cu sunca si se amesteca bine ca sa se imbibe painea de oua

- Se maruntesc verdeturile (ceapa si usturiul se curata bine, se foloseste atat partea alba cat si cea verde).Verdeturile sunt maruntite la robot.

- Adugam verdeata tocata peste compozitia initiala de oua, sunca si paine

- La final incorporam si spanacul fiert si maruntit cat mai fin posibil

- Nu uitati de sare

- Se poate adauga si ceva condiment de drob, daca aveti

- Se pune compozitia intr-un vas termorezistent sau o cratita cu fund dublu, si se bate deasupra inca un ou si se presara cascaval ras.

- Se da vasul la cuptor penstru 20-30 de minute, aveti grija sa nu se arda cascavalul

Pofta buna!

Reteta propusa de ruxij.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin

Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa