Canapele din dovlecei este o reteta care contine ingrediente de vara precum: dovlecei, morcovi, branza de vaci.
Canapelele din dovlecei se prepara asa: spalam dovleceii si ii taiem pe jumatate, apoi fiecare jumatate in doua. Scobim miezul, curatam morcovii si ii punem la fiert in apa cu sare. Amestecam bine branza cu ulei, smantana, marar; dam gust cu sare si piper. Cu aceasta pasta umplem dovleceii. Cand morcovii is fierti, ii racim sub jet de apa rece. Ii taiem pe lungime si punem cateo buata pe fiecare dovlecel. Invelim dovlecelul cu o felie de prosciuto; fixam cu scobitoarea. Punem bucatile de dovleac intr-o tava de copt si turnam peste ei rosiile in bulion tocate si usturoiul. Dam la cuptor pentru 20 de minute.
Alte retete culinare recomandate:
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj