Chec de spanac

Spanacul il puneti la fiert, apoi il stracurati bine, il faceti piure apoi cu mixerul. Untul il topiti pe foc, adaugati apoi faina si piureul de spana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg spanac
  • 1 cana smantana
  • 100 grame unt
  • 2 linguri faina
  • 3 oua
  • cca 150 grame branza rasa (feta sau ce aveti - eu folosesc branza in loc de sare)
  • 3 oua fierte(optional)

Mod de preparare

Spanacul il puneti la fiert, apoi il stracurati bine, il faceti piure apoi cu mixerul.

Untul il topiti pe foc, adaugati apoi faina si piureul de spanac. Amestecati bine.

Adaugati smantana si amestecati iar bine.

Lasati putin amestecul sa se raceasca apoi puneti branza rasa, Galbenusurile si albusurile batute spuma.

Se unge o tava de chec cu unt si se presara pesmet (sau faina).

Se toarna compozitia si optional puteti pune 3 oua fierte tari in compozitie pentru a avea aspect frumos cand il taiati.

Se baga la cuptor (eu am pus la 375 F) cam o ora. Cu 5 minute inainte de a-l scoate, am ras cascaval deasupra.
Pofta buna!

Reteta Chec de spanac a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete de chec gasiti aici:

Chec (cake) cu masline,

Chec aperitiv

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...