Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.
Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.
Se trece lintea prin sita, dupa ce s-a racit, se amesteca cu
un ou, verdeata tocata, o ceapa tocata marunt si legumele fierte, taiate cubulete.
Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se in-
groasa cu putina faina si se omogenizeaza. Se fac chiftele care se trec prin faina si pesmet si apoi se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc fierbinti, cu sos de rosii sau cu cartofi fierti, cu unt si verdeata tocata.
Alte retete cu legume
Pui cu ciuperci si smantana
Ciuperci umplute
Salata ciuperci
O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!
Tarta cu mere si scortisoaraOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj