Chiftele de post cu legume

Chiftelele de post este o reteta ideala pentru postul Pastelui. Pentru a oregati chiftele ai nevoie de: morcovi, ceapa, ardei gras, mazare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 sau 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 bucati de praz
  • 1 ceapa rosie
  • 1 dovlecel si jumatate
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 200 gr mazare din conserva
  • sau congelata
  • 1/2 punga cu granule de soia (sau 2 linguri de orez salbatic)
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel sare
  • piper
  • boia iute
  • ulei
  • apa sau vin alb.

Mod de preparare

Orezul se spala si se pune la fiert. Mazarea se clateste cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs daca este din conserva, daca este comgelata se fierbe. Legumele se curata , se spala. Ceapa se taie marunt. Le-am pus in wok cu un pic de ulei si capac deasupra, sa transpire bine la foc mic. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari. Apoi l-am aruncat in tigaie peste ceapa. Ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime .Verdeata se taie fin. Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea, inabusit . Daca e nevoie, se picura si cate putzina apa .Eu am adaugat un pic de vin alb. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea si orezul fiert, in reteta originala spunea ca se clateste, dar eu am preferat sa-l pun asa, ca sa fiu sigura ca se leaga. Se mai tzine cca. 2-3 minute, apoi se pune compozitzia la racit. Intr-un castron incapator, se pun legumele calite si racite , orezul, verdeatza tocata, sare, piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia pana la omogenizare. Se ung 2 tavi de chec cu margarina [UNIREA] si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu. Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit. Eu am preferat sa fac piftelute, si nici macar n-am mai asteptat sa se raceasca compozitia, mi-am umezit palmele si am modelat cateva piftelute pe care eu le-am pus in cutorul flavorwave.


Pofta buna! Reteta Piftelute de post cu legume a fost propusa de cris31 pe forum culinar.ro Alte retete de post gasiti aici: Aperitiv cu vinete si dovlecei, Ardei copti cu mamaliguta, Bame cu rosii

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca