Chiftelute de urzici

Urzicile se spala bine si se scurg, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt pe trei sferturi facute. Se scot din zeama si se lasa la scurs. Ceapa toca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr urzici
  • 4 cepe
  • 1 lingurita de unt
  • 2-3 linguri faina de grau
  • 2 felii de paine inmuiata in lapte
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Urzicile se spala bine si se scurg, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt pe trei sferturi facute. Se scot din zeama si se lasa la scurs. Ceapa tocata fin se caleste in unt, intr-o tigaie cu fundul gros, la foc foarte mic, mestecand intruna cu lingura de lemn. Se lasa pana incepe sa se rumeneasca, fara sa se prinda. Urzicile aproape fierte se toaca mare, se adauga peste ceapa si se inabusa pana scade zeama lor. Se bat doua oua ca pentru omleta si se toarna peste urzici. Se amesteca repede pe foc, inca un minut, pana se coaguleaza oul si se face ca niste franjuri. Se ia tigaia de pe foc iar dupa ce s-a racit se adauga in compozitie faina, painea si doua galbenusuri crude. Se omogenizeaza frecand cu lingura de lemn dupa care se adauga cele doua albusuri batute spuma cu un pic de sare. Cu o lingura se formeaza chiftelutele, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, sub capac.


Se servesc atat calde cat si reci, cu diverse sosuri.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...