Clatite cu dovlecel

Incalzim in prealabil cuptorul la 200 grade C. Se pune faina intr-un bol (cernuta prin sita); treptat se adauga ouale si laptele. Se amesteca pana d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140 g faina
  • 2 dovlecei
  • rasi
  • 2 oua
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 175 ml lapte
  • 50 g branza
  • 1/2 de legatura de ceapa verde

Mod de preparare

Incalzim in prealabil cuptorul la 200 grade C.

Se pune faina intr-un bol (cernuta prin sita); treptat se adauga ouale si laptele. Se amesteca pana devin un aluat moale. Se adauga branza si ceapa verde taiata marunt.

Separat intr-o tigaie se prajeste dovlecelul, timp de 3-4 min. la foc mare pana se inmoaie. Se ia de pe foc si se pune pe prosop/servetel de hartie pt a absorbi uleiul si lichidul lasat in timpul prepararii.

Se ia dovlecelul si se adauga in aluat, dupa care se amesteca bine.

Intr-o tigaie unsa cu ulei se adauga o ceasca mica din aluatul pregatit si se prajeste pe fiecare parte, timp de 2 minute, pana capata o crusta aurie.

Cand ati obtinut 12 clatite se transfera pe o tava si se baga la cuptor alte 8 minute.

Pofta buna!!!
Sfat: Se pot servi cu salata de rosii si spanac.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...