Clatite cu dovlecel

Incalzim in prealabil cuptorul la 200 grade C. Se pune faina intr-un bol (cernuta prin sita); treptat se adauga ouale si laptele. Se amesteca pana d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140 g faina
  • 2 dovlecei
  • rasi
  • 2 oua
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 175 ml lapte
  • 50 g branza
  • 1/2 de legatura de ceapa verde

Mod de preparare

Incalzim in prealabil cuptorul la 200 grade C.

Se pune faina intr-un bol (cernuta prin sita); treptat se adauga ouale si laptele. Se amesteca pana devin un aluat moale. Se adauga branza si ceapa verde taiata marunt.

Separat intr-o tigaie se prajeste dovlecelul, timp de 3-4 min. la foc mare pana se inmoaie. Se ia de pe foc si se pune pe prosop/servetel de hartie pt a absorbi uleiul si lichidul lasat in timpul prepararii.

Se ia dovlecelul si se adauga in aluat, dupa care se amesteca bine.

Intr-o tigaie unsa cu ulei se adauga o ceasca mica din aluatul pregatit si se prajeste pe fiecare parte, timp de 2 minute, pana capata o crusta aurie.

Cand ati obtinut 12 clatite se transfera pe o tava si se baga la cuptor alte 8 minute.

Pofta buna!!!
Sfat: Se pot servi cu salata de rosii si spanac.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca