Cosulete cu spanac

Cosuletele cu spanac este o reteta de aperitive deosebite ce poate fi pregatita si ca gustare. Sunt delicioase, aromate si foarte aratoase!

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 15 portii:
  • 800 g aluat frantuzesc taiat in patratele (se gaseste exact asa in supermarket)
  • 450 g spanac congelat
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 150 g cascaval
  • o ceapa medie
  • 2-3 catei de usturoi
  • nucsoara
  • busuioc
  • 3 linguri ulei de masline
  • unt pentru uns formele
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se decongeleaza aluatul pana ajunge la temperatura camerei. Se decongeleaza spanacul, apoi se pune la scurs intr-o sita deasa.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, apoi se calesc in 3 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam spanacul si se soteaza impreuna la foc mediu aproximativ 5 minute.
Se rade cascavalul.
Intr-un castron mai mare batem ouale ca pentru omleta, apoi adaugam smantana si spanacul calit. Se amesteca foarte bine si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga cascavalul ras si se amesteca pana la omogenizare.
Se ung formele de briose cu unt. In fiecare forma se pune cate un patrat din aluat frantuzesc, astfel incat sa obtinem cosuletele. Umplem cosuletele cu compozitia de mai sus.
Se da la cuptor aproximativ 15-20 de minute la foc moderat (cutorul incalzit in prealabil), pana cand aluatul frantuzesc se rumeneste pe margini.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Cosuletele cu spanac se servesc calde, ca aperitiv, imediat dupa preparare
Se pot servi si reci.
In cazul in care doriti sa le reincalziti, aveti grija sa nu se usuce aluatul.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...