Pentru cosuletele de legume ai nevoie de faina, oua, ulei, lapte, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac si cartofi.
Cosuletele de legume se prepara asa: pentru aluat, se bat ouale si se toarna uleiul treptat, apoi se adauga sarea, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iaurtul si se amesteca bine. Se presara faina in ploaie si se framanta aluatul, care se lasa la rece 30 de minute. Se intinde intr-un strat de jumatate de cm si se imbraca formele de tarta cu bucatele de aluat unse cu ulei, care se coc la foc potrivit. Pentru umplutura se fierb legumele, apoi se lasa la racit. Se toaca marunt, se amesteca cu uleiul de masline, mararul tocat fin, zeama de lamaie si condimentele. Se umplu cosuletele cu acest amestec. Se taie rosiile in 2, se asaza intr-o tava si se stropesc cu ulei de masline. Se coc in cuptorul incins, presarate cu tarhon, apoi se garnisesc tartele cu ele.
Se servesc calde.
Alte aperitive:
Placinta cu carne
Ciuperci la cuptor
Chiftele
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa