Crema de vinete

Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 bucati de vinete
  • 1 ceapa rosie
  • ulei
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie
  • (maioneza)

Mod de preparare

Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este arsa, astfel va primi o aroma afumata. Cand vinetele devin moi, se pun in apa rece si se decojesc. Apoi, acestea se toaca marunt pe o tabla de lemn. Se adauga ulei si se amesteca pana devine spumoasa. 2-3 vinete absorb 0.1-0.15 l ulei. Se condimenteaza cu ceapa tocata, usturoi, sare, piper si putin suc de lamaie. Daca adaugi in mixtura maioneza atunci e bine sa utilizezi mai putin ulei, ca mancarea sa fie mai usoara.
Alte aperitive recomandate

Rulada ciuperci

Rulada de spanac

Ciuperci umplute

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...