Crepe`s chinezesti

UMPLUTURA: Intr-o oala marisoara punem 3-4 linguri de ulei (de floarea soarelui) si incepem sa calim un pic pieptul de pui. Dupa ce l-am invartit pe t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • PENTRU MASA:
  • 100 gr de ulei
  • 400 gr de lapte
  • 2 oua
  • faina(cam 400 gr)
  • sare
  • UMPLUTURA (totul ochiometric):
  • varza
  • morcov
  • piept de pui(facultativ)
  • mazare
  • soia(muguri de soia
  • nu stiu cum le zice pe romaneste)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o lingura sos de soia

Mod de preparare

Intr-o oala marisoara punem 3-4 linguri de ulei (de floarea soarelui) si incepem sa calim un pic pieptul de pui. Dupa ce l-am invartit pe toate partile,adaugam morcovul ras, mazare (eu am pus si un pic de vinete). Lasam vreo 2-3 minute si adaugam varza taiata. Lasam la foc mic cam 5 minute (oala acoperita cu capac) dupa potrivim de sare, piper, sos de soia.....si mai lasam 5 minute sa se inmoaie varza bine! La final adaugam mugurii de soia.

Aluatul (se pregateste aluatul de clatite): Se amesteca toate ingredientele, trebuie sa rezulte un aluat de clatite subtirel. Din care se coc foi intr-o tigaie exact ca pe clatite

ASAMBLARE:

la aceasta operatiune avem nevoie de un pic de faina amestecata cu apa pe care o folosim pe post de lipici! Si incepem prin a unge marginile foi cu lipiciul nostru.

Punem in mijloc umplutura si impachetam. Si sunt gata de prajit. Din cantitatile date mi-au iesit 14 bucati!


Se servesc calde, dar si reci sunt gustoase. Pot fi insotite de un sos pe baza de maioneza ori iaurt.

Reteta Crepe`s chinezesti a fost propusa de CRISTINA:G: pe forum culinar.ro.

Alte retete recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!