Crepe`s chinezesti

UMPLUTURA: Intr-o oala marisoara punem 3-4 linguri de ulei (de floarea soarelui) si incepem sa calim un pic pieptul de pui. Dupa ce l-am invartit pe t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • PENTRU MASA:
  • 100 gr de ulei
  • 400 gr de lapte
  • 2 oua
  • faina(cam 400 gr)
  • sare
  • UMPLUTURA (totul ochiometric):
  • varza
  • morcov
  • piept de pui(facultativ)
  • mazare
  • soia(muguri de soia
  • nu stiu cum le zice pe romaneste)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o lingura sos de soia

Mod de preparare

Intr-o oala marisoara punem 3-4 linguri de ulei (de floarea soarelui) si incepem sa calim un pic pieptul de pui. Dupa ce l-am invartit pe toate partile,adaugam morcovul ras, mazare (eu am pus si un pic de vinete). Lasam vreo 2-3 minute si adaugam varza taiata. Lasam la foc mic cam 5 minute (oala acoperita cu capac) dupa potrivim de sare, piper, sos de soia.....si mai lasam 5 minute sa se inmoaie varza bine! La final adaugam mugurii de soia.

Aluatul (se pregateste aluatul de clatite): Se amesteca toate ingredientele, trebuie sa rezulte un aluat de clatite subtirel. Din care se coc foi intr-o tigaie exact ca pe clatite

ASAMBLARE:

la aceasta operatiune avem nevoie de un pic de faina amestecata cu apa pe care o folosim pe post de lipici! Si incepem prin a unge marginile foi cu lipiciul nostru.

Punem in mijloc umplutura si impachetam. Si sunt gata de prajit. Din cantitatile date mi-au iesit 14 bucati!


Se servesc calde, dar si reci sunt gustoase. Pot fi insotite de un sos pe baza de maioneza ori iaurt.

Reteta Crepe`s chinezesti a fost propusa de CRISTINA:G: pe forum culinar.ro.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca