Crochete de cartofi cu crenvursti

Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala patrunjelul verde si se toaca mar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100 g crenvursti
  • O legatura patrunjel verde
  • 3 linguri ulei alimentar pentru prajit
  • 80 g cascaval ras
  • 2 gslbrnusuri
  • Un praf de nucsoara
  • 1 lingura adaos alimentar
  • Pentru pane:
  • 1 cana faina
  • 2 oua
  • 1 cana pesmet

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala patrunjelul verde si se toaca marunt. Uleiul se incinge in tigaie si se pun crenvurstii taiat marunt la rumenit. Se scot si se lasa sa se raceasca.

Cartofii calzi se curata de coaja si se trec prin pasoarul de cartofi. La pireul obtinut se adauga crenvurstii rumeniti, cascavalul ras, galbenusurile, patrunjelul verde, nucsoara si adaosul alimentar. Se amesteca bine.

Din compozitie se formeaza crochete se latesc sa atinga diametrul de cca 5 – 6 cm. Crochetele se trec prin faina, prin ouale batute cu putina sare si apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei fierbinte, se scot pe prosop de hartie cand au culoare auriu-maronie . Se servesc dupa ce se scurge uleiul.
Alte aperitive:

Chiftele dovlecei

Sufleu dovlecei

Dovlecei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca