Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Un aperitiv delicios!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei tineri
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ardei mare rosu
  • jumatate de ceapa
  • mozzarela
  • 6 oua de prepelita
  • o mana de orez
  • o cana de supa de legume
  • marar verde
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita, indepartand miezul, lasand cate 1 cm necuratat la capete, apoi se dau in 2-3 clocote in apa fiarta cu sare, apoi se scurg. Se caleste ceapa maruntita, impreuna cu ardeiul tocat maruntit si ciupercile feliate subtire, pana se inmoaie un pic, apoi adaugam supa de legume si acoperim sa fiarba innabusit, pana se inmoaie orezul bine. Se sareaza dupa gust si se adauga mararul tocat fin. Intr-o tavita, se pune ulei si un pic de supa, apoi se asaza una langa alta fiecare jumatate de dovlecel, cu scobitura in sus, se umple cu umplutura de ciuperci. Deasupra fiecareia, se pune cate o felie de mozzarela din care am decupat centrul feliei unde am spart cate un ou de prepelita si am bagat la cuptor pana se incheaga oul. Se servesc calde sau reci, simplu sau cu smantana.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide