Fasole batuta

Fasolea batuta este poate una dintre cele mai indragite mancaruri de post. Pentru aceasta mancare cu fasole aveti nevoie de fasole uscata, patrunjel, usturoi, scortisoara, bulion si ceapa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 300 g fasole uscata
  • 2 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 1 varf cutit praf de scortisoara
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 catel usturoi
  • patrunjel proaspat
  • 2 linguri ulei de masline;

Mod de preparare

Fasolea lasata peste noapte la muiat, se fierbe in mai multe ape, pana aproape-i cade coaja de pe ea..;) Ceapa taiata marunt, se prajeste bine in ulei de floarea soarelui, apoi se adauga bulionul, sarea si piperul dupa gust, o cana cu apa fiarta, praful de scortisoara, si se lasa pe foc pana mai scade sosul. Fasolea se mixeaza cu un blender profi :)) sa dispara orice urma de coaja, plus uleiul de masline si catelul de usturoi pisat, apoi se toarna peste blenduiala, sosul amestecat cu patrunjel proaspat tocat.


Se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Dulcegarii culinare
Particip la concursul de pe culinar.ro „Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” realizat în parteneriat cu www.tupperware.ro si Editura All si pe Facebook am nickname-ul Dulcegarii Culinare
Alte retete de post recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...