Fasole verde in aluat

Se prepara un aluat de clatite, inlocuind laptele cu bere, dupa care se pune deoparte (Aluatul trebuie sa fie mai consistent decat cel obisnuit.) Int

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg fasole verde
  • 6-7 linguri de faina
  • 7 ou
  • 1 lingura de ulei
  • 200 ml bere
  • sare si piper

Mod de preparare

Se prepara un aluat de clatite, inlocuind laptele cu bere,

dupa care se pune deoparte (Aluatul trebuie sa fie mai

consistent decat cel obisnuit.)

Intre timp, se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, in care se poate adauga, dupa preferinta, o ceapa si o felie de lamaie.

Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, dupa care se strecoara.

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.

Se toarna fasolea in castronul cu aluatul de clatite, se amesteca usor, apoi se prajeste in tigaie, bucata cu bucata, pe ambele parti, pana cand capata o culoare aurie.
Se servesc fierbinti, simple sau ca garnitura pentru fripturi.

Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Coaste de porc caramelizate la cuptor
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea