Fasole verde in aluat

Se prepara un aluat de clatite, inlocuind laptele cu bere, dupa care se pune deoparte (Aluatul trebuie sa fie mai consistent decat cel obisnuit.) Int

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg fasole verde
  • 6-7 linguri de faina
  • 7 ou
  • 1 lingura de ulei
  • 200 ml bere
  • sare si piper

Mod de preparare

Se prepara un aluat de clatite, inlocuind laptele cu bere,

dupa care se pune deoparte (Aluatul trebuie sa fie mai

consistent decat cel obisnuit.)

Intre timp, se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, in care se poate adauga, dupa preferinta, o ceapa si o felie de lamaie.

Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, dupa care se strecoara.

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.

Se toarna fasolea in castronul cu aluatul de clatite, se amesteca usor, apoi se prajeste in tigaie, bucata cu bucata, pe ambele parti, pana cand capata o culoare aurie.
Se servesc fierbinti, simple sau ca garnitura pentru fripturi.

Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Desert placinta pufoasa cu mere de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca