Frittata cu sparanghel

Frittata cu sparanghel etse o reteta aperitiv delicioasa dar si rapida. Se prepara cu legume precum: sparanghel, ardei gras, ceapa verde.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 g sparanghel
  • 1 ardei gras mai micut (portocaliu am pus eu.. pentru curcubeu)
  • un ardei kapia rosu
  • o legatura de ceapa verde (5 fire)
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 cuburi zahar brun
  • o lingurita rasa sare de mare
  • 5 linguri ulei
  • 6 oua
  • 150 urda
  • 50 g faina

Mod de preparare

Frittata cu sparanghel este o reteta aperitiv destul de rapida. Spala bine sparanghelul apoi pune-l la scurs. Taiati partea lemnoasa si tija ramasa trebuie taiata rondele. Pregatim wok-ul pana ce taiem si celelalte legume. In wok punem cateva picaturi de ulei, apoi adaugam legumele si amestecam continuu cu lingura de lemn.  Dupa cele 5 minute, presarati sarea de mare, picurati otetul balsamic, sos  de soia, zaharul brun. Dam focul mai mic si le lasam asa sa se amestece a.i sa intre aromele.

Din albusurile oualor facem o spuma in care adaugam urda, galbenusurile mixate si legumele sotate si doar la final, faina. Ungem o tava de tarta cu diametrul de 26 cm. In ea punem compozitia si o dam la cuptor pentru 30 de minute, la 180-00 grade. Cand e gata o simtiti dupa miros.


Un Brandy ii poate tine de minune companie.

Sursa acestei retete este blogul: dulcegarii culinare

Alte retete aperitiv recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide