Gustare de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara si se taie cubulete. Se caleste ceapa tocata marunt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 3 cepe
  • 100 ml bulion
  • 1 legatura frunze de patrunjel si marar
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • putin ulei

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare.

Se strecoara si se taie cubulete. Se caleste ceapa tocata marunt.

Se adauga rosiile taiate cubulete, sare si piper dupa gust. Se lasa pe foc mic, amestecand continuu, pana cand uleiul se ridica la suprafata.

Se adauga frunzele de patrunjel si marar, tocate marunt.
Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...