Inele de ardei umpluti

Daca astepti musafiri, pregateste inele de ardei umpluti. Prepararea acestei retete este foarte simplu.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 ardei grasi mari (de culori diferite)– aprox. 400 g
  • 2 bucati avocado (aprox. 200 g)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 foi de gelatina (6
  • 8 g)
  • 2 graunti de usturoi
  • 1 dl apa fierbinte
  • piper
  • sare
  • marar
  • masline (pt. servit)

Mod de preparare

Daca astepti musafiri, pregateste inele de ardei umpluti. Prepararea acestei retete este foarte simplu. Se pregatesc ardeii pt. umplut: se indeparteaza semintele si nervurile interioare. Se taie pe lungime avocado, se scoate samburele si se trece miezul intr-un vas peste care se adauga imediat zeama de lamaie (altfel se inbruneaza). Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Se paseaza avocado, se adauga usturoiul pisat. Se dizolva gelatina stoarsa de apa rece in apa fierbinte si se adauga peste pasta de avocado amestecand bine. Se adauga mararul tocat si se potriveste gustul cu sare, piper si eventual zeama de lamaie. Amestecul obtinut se toarna in cei doi ardei, se acopera cu o folie si se introduc in frigider pana se incheaga. Se taie felii din ardei de 1 cm grosime si se servesc cu masline si/sau frunze de menta.


Inelele de ardei umpluti se servesc cu masline sau ornate cu frunze de menta.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...