Latkes

Latkes sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceste chiftelute aveti nevoie de cartofi, ceapa, oua, faina, sare si ulei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • dati pe razatoare
  • 1/2 ceapa
  • data pe razataore
  • 2 oua
  • 1/4 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei

Mod de preparare

Latkes sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceste chiftelute se amesteca toate ingredientele. Cartofii si ceapa se pot da ori pe razatoare sau se pot baga in robot.
Se infierbanta uleiul si se adauga cate o lingura din compozitie. Daca se foloseste o tigaie non-stick, nu se pune mult ulei. Sunt gata cand sunt de o culoare maronie.


Aceste chiftelute, latkes sunt o traditie pentru Chanukkah sau Hanukkah, o sarbatoare ebraica.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de zmeura

Cand eram copil imi doream foarte mult sa am zmeura in gradina, asa ca bunica a luat 3 butasi de la o vecina, insa la vremea...

Dulceata de zmeura
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca