Pachetele de primavara cu foi de orez

Un gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si mai tare.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 foi de orez cu diametrul 22 cm
  • 1 borcan salata tailandeza(muguri de fasole mungo
  • ciuperci Mu-Err
  • ardei paprica rosii si verzi
  • morcovi)
  • 1 morcov dat pe razatoarea cu ochiuri mici
  • 5 ciuperci champinion tocate marunt
  • 1 ceapa verde taiata feliute
  • 1 praf de sare si piper
  • 2 linguri ulei de fistic(nu am avut de susan)
  • 2 linguri sos de soia
  • cativa stropi de sos Piri-Piri
  • 2 linguri sos dulce acrisor(Lidl)
  • pt servit:
  • frunze de salata
  • rosii cherry
  • sos dulce acrisor picant
  • pt prajit: ulei de palmier Olina

Mod de preparare

Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata feliute. Lasam totul la foc iute pana se prajesc legumele si scade zeama lasata. Adaugam legumele scurse de la borcan, amestecam si continuam prajirea pt inca 5-10 minute. Condimentam cu sos de soia, sos iute Piri-Piri, sare si piper, sos dulce acrisor si neaparati gustati sa condimentati dupa gustul vostru.

Pt asamblare: pregatiti un castron cu apa calda pe masa de lucru, in care veti scufunda pt aproximativ 30 secunde foile de orez. Va veti da seama cat este suficient sa le tineti atunci cand lucrati cu ele, devin moi si usor de rulat.

Dupa ce am inmuiat foaia de orez, am asezat-o pe un prosop curat de bucatarie, umed, am pus o lingura plina de umplutura la baza foi, am rulat, am adunat capetele si am continuat rularea pana la capat. Procedam la fel si cu restul pana terminam compozitia. Cand le terminam pe toate le prajim in ulei de palmier pana se rumenesc pe toate partile. Am servit cu salata si rosii cherry si sos dulce acrisor usor picant. Un deliciu garantat!!!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii