Pateuri cu cartofi

Fierbe cartofii in coaja. Cand sunt gata, curatati-i si pasati-i impreuna cu cele trei oua, condimentele, verdeata si sarea. Intindeti aceasta pasat g

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 3 oua
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa
  • 200 gr ciuperci
  • 200 gr carnaciori
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 3 linguri pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Fierbe cartofii in coaja. Cand sunt gata, curatati-i si pasati-i impreuna cu cele trei oua, condimentele, verdeata si sarea. Intindeti aceasta pasat groasa pe fundul de lemn si taiati rondele cu un pahar sau o forma speciala. Dati-le prin ou batut, faina si pesmet. Prajiti-le in baie de ulei. Intre timp caliti ceapa in unt, adaugati ciupercile taiate marunt, ficateii taiati, sare si piper. Separat, prajiti carnaciorii taiati marunt si eventual bucatele de slanina. Cand pateurile sunt gata, taiati-le pe jumatate, scoateti miezul si puneti la mijloc cate o lingura din compozitia de ciuperci, iar deasupra carnaciorii.
Se servesc calde.

Alte aperitive:

Chiftelute

Ciuperci umplute

Oua umplute cu ciuperci

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...