Placinta cu spanac si ou

Se lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara in folie si se da la frigi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g spanac congelat
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • sare
  • 8 oua
  • 2 linguri ulei
  • 500 g urda dulce sau Ricotta
  • 40 g parmezan ras
  • piper 50 g bacon
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Se lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara in folie si se da la frigider 30 min.

Se stoarce si se toaca spanacul.

Se amesteca 2 oua cu ulei, ricotta, parmezan si spanac; se sareaza, se pipereaza.

Incingem cuptorul la 180 °C.

Se imparte 2/3 din cantitatea de aluat in doua portii si se intind 2 foi circulare (o 26 cm). Se asaza o foaie

intr-o forma de tort si se asaza o margine din resturile de aluat. Se asaza deasupra 1/2 din cantitatea de bacon si de spanac. Se sparg 6 oua si se asaza deasupra; se

sareaza si se pipereaza.

Se acopera cu restul de bacon si de spanac, apoi se asaza a doua foaie de aluat si se unge cu galbenus.

Se coace cca 60 min.
Alte retete recomandate

Rulada spanac

Ciuperci cu spanac

Spaghete cu spanac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...