Placinta cu spanac si ou

Se lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara in folie si se da la frigi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g spanac congelat
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • sare
  • 8 oua
  • 2 linguri ulei
  • 500 g urda dulce sau Ricotta
  • 40 g parmezan ras
  • piper 50 g bacon
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Se lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara in folie si se da la frigider 30 min.

Se stoarce si se toaca spanacul.

Se amesteca 2 oua cu ulei, ricotta, parmezan si spanac; se sareaza, se pipereaza.

Incingem cuptorul la 180 °C.

Se imparte 2/3 din cantitatea de aluat in doua portii si se intind 2 foi circulare (o 26 cm). Se asaza o foaie

intr-o forma de tort si se asaza o margine din resturile de aluat. Se asaza deasupra 1/2 din cantitatea de bacon si de spanac. Se sparg 6 oua si se asaza deasupra; se

sareaza si se pipereaza.

Se acopera cu restul de bacon si de spanac, apoi se asaza a doua foaie de aluat si se unge cu galbenus.

Se coace cca 60 min.
Alte retete recomandate

Rulada spanac

Ciuperci cu spanac

Spaghete cu spanac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri

Un desert simplu si gustos.

Tarta cu struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca