Placinte cu branza si spanac

Un aperitiv numai bun de pus la pachet si servit cu un iaurt, la scoala sau la serviciu.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g faina alba
  • 240 ml apa clocotita
  • 1 lgt sare
  • o mana frunze de spanac
  • cas proaspat de vaca
  • 3 lg ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc.

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a adaugat toata apa, se rastoarna totul pe masa si se framanta usor la inceput pentru ca s-ar putera sa arda. Se framanta pana devine un aluat elastic si omogen. Se formeaza un sul si se lasa la odihnit timp de 15 minute, acoperit cu un prosop.

Intre timp se spala frunzele de spanac, se scurg bine de apa apoi se pun intr-o tigaie pe foc mic. Se lasa pana se inmoaie frunzele si scad. Se ia tigaia de pe foc.

Casul proaspat se da pe razatoarea cu gauri mici si se sareaza usor. Se amesteca usor, nu trebuie framantat.

Se ia sulul si se taie in 16 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara. Se pun frunze de spanac, se presara deasupra frunzelor casul ras apoi se impacheteaza ca si clatitele. Se rasucesc apoi ca un melc si se aplatizeaza usor cu sucitorul.

Intr-o tigaie nonaderenta se pune uleiul sa se incinga. Se pun placintele sa se prajeasca, intorcandu-se si pe partea cealalta.

Se scot pe prosoape de hartie pentru a lua surplusul de ulei.

Se pot servi atat calde cat si reci. Sunt minunate.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca