Placintele cu tofu si spanac

Placintele cu tofu si spanac se fac rapid si sunt foarte gustoase, unde mai pui ca sunt si o mancare delicioasa de post. Spanacul de opareste si se scurge bine de apa. Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa asa cateva minute ca sa se mai absoarba apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 24 foi de placinta
  • Umplutura:
  • 200g spanac congelat
  • 1/2 ceapa
  • 450g tofu
  • 1/2 lingura ghimbir ras
  • 1/2 lingura usturoi ras
  • 1 lingurita rasa praf de curry
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spanacul de opareste si se scurge bine de apa. Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa asa cateva minute ca sa se mai absoarba apa din el. Ceapa se taie marunt si se caleste in aprox. 2 linguri ulei de masline; cand aceasta a devenit transparenta se adauga spanacul si se caleste putin, apoi tofu, condimentele si se caleste in continuare pana se absoarbe apa lasata de tofu. Se lasa sa se raceasca.

Pe masa de lucru se trece o foaie de placinta, se stropeste cu putin ulei de masline (sau se unge cu unt topit), peste ea se aseaza alta foaie, iar peste ea aprox. 2 linguri de umplutura si se impacheteaza. La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Placintelele rezultate se aseaza in tava unsa cu ulei, se stropesc deasupra cu putin ulei de masline (sau se ung cu unt topit) si se coc pana se rumenesc.


Se pot servi atat calde cat si reci. Reteta Placintele cu tofu si spanac a fost propusa de CristinaK Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...