Placintele cu tofu si spanac

Placintele cu tofu si spanac se fac rapid si sunt foarte gustoase, unde mai pui ca sunt si o mancare delicioasa de post. Spanacul de opareste si se scurge bine de apa. Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa asa cateva minute ca sa se mai absoarba apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 24 foi de placinta
  • Umplutura:
  • 200g spanac congelat
  • 1/2 ceapa
  • 450g tofu
  • 1/2 lingura ghimbir ras
  • 1/2 lingura usturoi ras
  • 1 lingurita rasa praf de curry
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spanacul de opareste si se scurge bine de apa. Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa asa cateva minute ca sa se mai absoarba apa din el. Ceapa se taie marunt si se caleste in aprox. 2 linguri ulei de masline; cand aceasta a devenit transparenta se adauga spanacul si se caleste putin, apoi tofu, condimentele si se caleste in continuare pana se absoarbe apa lasata de tofu. Se lasa sa se raceasca.

Pe masa de lucru se trece o foaie de placinta, se stropeste cu putin ulei de masline (sau se unge cu unt topit), peste ea se aseaza alta foaie, iar peste ea aprox. 2 linguri de umplutura si se impacheteaza. La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Placintelele rezultate se aseaza in tava unsa cu ulei, se stropesc deasupra cu putin ulei de masline (sau se ung cu unt topit) si se coc pana se rumenesc.


Se pot servi atat calde cat si reci. Reteta Placintele cu tofu si spanac a fost propusa de CristinaK Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca