Placintele cu zacusa

Drojdia dizolvata in apa calda se amesteca impreuna cu faina, margarina si putina sare. Se framanta bine, apois e lasa aluatul la crescut 30 de minut

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr faina
  • 2 linguri margarina
  • 100 ml apa calda
  • 10 gr drojdie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan zacusca
  • 150 gr paste melcisori

Mod de preparare

Drojdia dizolvata in apa calda se amesteca impreuna cu faina, margarina si putina sare. Se framanta bine, apois e lasa aluatul la crescut 30 de minute. Se pun pastele la fiert, iar dupa 5-6 minute, se scot si se scurg. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu zacusca. Se ia apoi aluatul si se imparte in 12 bucati. Se intinde fiecare bucata sub forma de discuri, se pune umplutura de zacusca si melcisori pe jumatate de disc, se indoaie, se lipesc marginile, apoi se introduc in cuptor pentru 20 de minute.


Pot fi servite atat calde cat si reci. Alte retete culinare:

Papanasi Chiftele Saratele

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca