Placintele cu zacusa

Drojdia dizolvata in apa calda se amesteca impreuna cu faina, margarina si putina sare. Se framanta bine, apois e lasa aluatul la crescut 30 de minut

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr faina
  • 2 linguri margarina
  • 100 ml apa calda
  • 10 gr drojdie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan zacusca
  • 150 gr paste melcisori

Mod de preparare

Drojdia dizolvata in apa calda se amesteca impreuna cu faina, margarina si putina sare. Se framanta bine, apois e lasa aluatul la crescut 30 de minute. Se pun pastele la fiert, iar dupa 5-6 minute, se scot si se scurg. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu zacusca. Se ia apoi aluatul si se imparte in 12 bucati. Se intinde fiecare bucata sub forma de discuri, se pune umplutura de zacusca si melcisori pe jumatate de disc, se indoaie, se lipesc marginile, apoi se introduc in cuptor pentru 20 de minute.


Pot fi servite atat calde cat si reci. Alte retete culinare:

Papanasi Chiftele Saratele

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos