O reteta gustoasa, cu vedeta toamnei, vanata cea delicioasa!
Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati, groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura, lasand peretele lateral si fundul gros de 1-2 cm. Aceste rondele se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si apoi se dau la cuptor sa se coaca cca. 20 de minute.
Intre timp calim ceapa taiata marunt impreuna cu miezul maruntit, scobit din vanata. Lintea se spala si se fierbe 10 minute,apoi se scurge bine si se adauga in amestecul care este la calit, (oprim o lingura pentru decor), se adauga si mazarea si cca. 100 ml apa. Se condimenteaza si se sareaza dupa gust, adaugam si legumele deshidratate, apoi acoperim cu un capac pana scade bine.
Cu acest amestec umplem rondelele coapate de vinete, asezam feliute de tofu cu masline pe margine, in mijloc spargem cate un ou de prepelita si pentru culoare si savoare, taiem cubulete mici din fasii de ardei kapia copt, presaram din lintea oprita, pe margini si dam din nou la cuptor pana se incheaga oul de prepelita. Sunt delicioase dupa ce se racoresc un pic.
Pofta buna!
m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti