Rulouri de dovlecei

Spalam dovleceii bine bine si ii taiem pe lung, nu prea subtire insa, pt ca se inmoaie prea tare dupa prajire si nu-i mai putem manvra. Prajim dovlec

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • un cartof mare
  • un morcov
  • putina maioneza vegetala
  • un ardei kapia
  • ierburi aromate
  • putina sare
  • branza tofu

Mod de preparare

Spalam dovleceii bine bine si ii taiem pe lung, nu prea subtire insa, pt ca se inmoaie prea tare dupa prajire si nu-i mai putem manvra.

Prajim dovlecelul pe grill, fiecare dupa posibilitati, eu una am d'ala de aragaz, cu apa.

Intre timp, fierbem morcovul si cartoful, taiate cat mai marunt, ca sa fiarba repede.

Legumele fierte se piseaza, impreuna cu 1-2 linguri de maioneza (vegetala in cazul meu) si verzaciunile de tot felul.

Pe fiecare felie de dovlecel, plasam pireu de legume (o lingura buna), o bucata de tofu si o feliutza de ardei. Rulam, fixam cu scobitoare.
Pofta buna!

Reteta Rulouri de dovlecei a fost propusa de Gospodini pe forum culinar.ro

Alte retete cu dovlecei gasiti aici:

Risotto cu dovlecel si creveti,

Barcute din zucchini, dovlecel umplut,

Frigarui de dovlecel, cartofi, carne si linte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...