Salata de telina si morcov cu maioneza

Salata de telina si morcov cu maioneza este o reteta clasica de cruditati, care merge excelent in anotimul rece pe langa o friptura la cuptor sau la gratar.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii:
  • o jumatate de telina
  • 1 morcov mare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru maioneza aveti nevoie de:
  • 1 ou
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura de mustar
  • sare

Mod de preparare

Se curata telina si morcovul si se dau pe razatoare.
Oul pentru maioneza se fierbe tare (mai bine de 5 minute). Se alege galbenusul, se piseaza bine galbenusul cu o furculita sau se da prin sita, se freaca putin cu sare si treptat se adauga cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens. In cazul in care se taie maioneza, se adauga 2-3 stropi de apa rece si se amesteca in continuare.
Cand maioneza este gata, se adauga mustarul si se amesteca.
Se adauga telina si morcovul, se amesteca bine, se potriveste cu zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Salata de telina si morcov cu maioneza se serveste ca aperitiv sau ca mic dejun, pe felii de paine prajita.
Se poate folosi ca umplutura in rulouri din sunca.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...