Samoosa, aperitiv indian

Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat 200g faina
  • ¼ lingurita de sare
  • O lingura si lingurita de ulei
  • 100ml de apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 2 cartofi rosii mari fierti (se firb in coaja) tb sa aiba o textura ferma
  • sa se taie in cubulete
  • 5 linguri de mazare (congelata sau din borcan - dar sa fie fina)
  • 2 ardei iuti (sau in functie de cat de iute mancati - eu am pus 3
  • ardei iuti in tamarid
  • facuti in casa)
  • O lingurita de ghimbir ras (ginger)
  • ½ lingurita de chimion seminte (jeera sau cumin)
  • 1 lingurita de coriandru pudra sau vreo 3 de coriandru verde
  • ½ lingurita de garam masala – in loc de masala se paote pune boia
  • cuisoare
  • piper si scortisoara
  • nu e acelasi lucru dar rezultatul e similar
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul

Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem compozitia.

Se taie cartofii cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie apoi se adauga semintele de chimeon. Dupa cateva secunde or sa pocneasca un pic ca floricelele de porumb. Apoi am pus mazarea, gingerul, ardeiul iute si celelalte condimente. Le-am lasat vreo doua minute apoi am pus cartofii. Coriadrul proaspat il pun la sfarsit.

Trecem la modelat.

Impartim bila in 8 parti egale.Apoi se fac bilute.

Eu ma ajut de faina sa le intind dar cine m-a invatat reusea si fara. Avea un facalet micut, special pt intins aluat pt samosa, roti sau chapati, pharta, naan..si tot felul de fainoase in forma de lipie. Se taie in doua si se formeaza un con. Se preseaza bine imbinarea altfel se deschide la prajit. Apoi se pune umplutura si se inchid.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie dar la foc moale. Apoi se pun la prajit samoosele.

Sunt gata cand sunt rumenite, cam 5-7 minute. Se scot pe servetel.
Pofta buna!

Reteta Samoosa, aperitiv indian a fost propusa de Luanda pe forum culinar.ro

Alte retete cu specific indian gasiti aici:

Pui tandoori,

Mango lassie,

Salata de fructe

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

De când am văzut-o la Mihaela, mi-a rămas gândul la ea. Mulțumesc Mihaela pentru rețetă, bineînțeles...

Pastrama din piept de rata a la Mihaela
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii