Samoosa, aperitiv indian

Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat 200g faina
  • ¼ lingurita de sare
  • O lingura si lingurita de ulei
  • 100ml de apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 2 cartofi rosii mari fierti (se firb in coaja) tb sa aiba o textura ferma
  • sa se taie in cubulete
  • 5 linguri de mazare (congelata sau din borcan - dar sa fie fina)
  • 2 ardei iuti (sau in functie de cat de iute mancati - eu am pus 3
  • ardei iuti in tamarid
  • facuti in casa)
  • O lingurita de ghimbir ras (ginger)
  • ½ lingurita de chimion seminte (jeera sau cumin)
  • 1 lingurita de coriandru pudra sau vreo 3 de coriandru verde
  • ½ lingurita de garam masala – in loc de masala se paote pune boia
  • cuisoare
  • piper si scortisoara
  • nu e acelasi lucru dar rezultatul e similar
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul

Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem compozitia.

Se taie cartofii cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie apoi se adauga semintele de chimeon. Dupa cateva secunde or sa pocneasca un pic ca floricelele de porumb. Apoi am pus mazarea, gingerul, ardeiul iute si celelalte condimente. Le-am lasat vreo doua minute apoi am pus cartofii. Coriadrul proaspat il pun la sfarsit.

Trecem la modelat.

Impartim bila in 8 parti egale.Apoi se fac bilute.

Eu ma ajut de faina sa le intind dar cine m-a invatat reusea si fara. Avea un facalet micut, special pt intins aluat pt samosa, roti sau chapati, pharta, naan..si tot felul de fainoase in forma de lipie. Se taie in doua si se formeaza un con. Se preseaza bine imbinarea altfel se deschide la prajit. Apoi se pune umplutura si se inchid.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie dar la foc moale. Apoi se pun la prajit samoosele.

Sunt gata cand sunt rumenite, cam 5-7 minute. Se scot pe servetel.
Pofta buna!

Reteta Samoosa, aperitiv indian a fost propusa de Luanda pe forum culinar.ro

Alte retete cu specific indian gasiti aici:

Pui tandoori,

Mango lassie,

Salata de fructe

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca