Scordolea de nuci

Se curata nucile de coaja si se trec prin masina. Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se face ca o alifie. Se toar

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g nuci
  • o felie de paine
  • 2-3 catei de usturoi
  • 700 g ulei
  • 1 lingura de otet
  • sare

Mod de preparare

Se curata nucile de coaja si se trec prin masina.

Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se face ca o alifie. Se toarna incet uleiul, ca la maioneza.

Se adauga nucile macinate si putin mujdei de usturoi.

Se potriveste de sare si de acru (consistenta sa fie ca o smantana groasa).
Se serveste cu raci fierti, cu rasol de pasare, salata de castraveti, de sfecla etc. Se poate servi si ca sos: in acest caz se subtiaza cat trebuie cu putina apa.

Alte retete recomandate:

Ciocolata de casa

Sirop din muguri de brad

Compot de gutui aromat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine

Ne place mult fisticul, aroma lui si m-am gandit sa il combin intr-un tort, cu un jeleu de visine. Pasta de fistic am...

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca