Sparanghel fiert cu sos alb

Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire. Acestea se fierb in apa clocot

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g sparanghel
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr cascaval
  • 2 galbenusuri
  • o lingura mustar iute

Mod de preparare

Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire.

Acestea se fierb in apa clocotita, cu sare, timp de circa 20

de minute. Apoi se scurg, se desfac din manunchi si se asaza pe un platou.

Se servesc cu sos alb.

Dupa preferinta, se poate prepara si un sos picant,

adaugandu-se la sosul alb 2 galbenusuri si o lingura de mustar iute.
Sparanghelul se poate servi si cu pesmet fin, rumenit in unt.

Va recomandam si alte retete lacto-vegetariene:

Urzici scazute

Urzici

Conopida cu mazare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...