Sufleu de dovleac

Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa,se pun pe un fund sa se scurga,apoi se trec prin sita.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a inca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei mici
  • 3ling faina
  • 2.5 pahare lapte
  • 60g unt
  • sare
  • 200g cascaval ras
  • 4oua

Mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa,se pun pe un fund sa se scurga,apoi se trec prin sita.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a incalzit se adauga faina,se amesteca bine,apoi se adauga treptat laptele,amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.Se ia sosul de pe foc,se lasa sa se racoreasca,se amesteca cu cascavalul ras pe razatoarea mica,cu pasta de dovlecei bine scursa,cu galbenusurile si albusurile batute spuma,care se adauga la urma amestecand foarte usor.Se unge o tava cu unt si se pune compozitia,se coace cam 40 minute
semicald

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...