Sufleu de dovleac

Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa,se pun pe un fund sa se scurga,apoi se trec prin sita.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a inca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei mici
  • 3ling faina
  • 2.5 pahare lapte
  • 60g unt
  • sare
  • 200g cascaval ras
  • 4oua

Mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa,se pun pe un fund sa se scurga,apoi se trec prin sita.Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a incalzit se adauga faina,se amesteca bine,apoi se adauga treptat laptele,amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.Se ia sosul de pe foc,se lasa sa se racoreasca,se amesteca cu cascavalul ras pe razatoarea mica,cu pasta de dovlecei bine scursa,cu galbenusurile si albusurile batute spuma,care se adauga la urma amestecand foarte usor.Se unge o tava cu unt si se pune compozitia,se coace cam 40 minute
semicald

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Quinoa este o samanta asemanatoare unei cereale ce se consuma in America de Sud, in special in Peru, de mai bine de 3000 de...

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii