Tarta aperitiv cu dovlecei

Tarta cu dovlecei se prepara foarte usor, este delicioasa si se poate servi atat ca si aperitiv cat si ca gustare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50 ml ulei
  • 125 g parmezan/ cascaval ras
  • 125 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare piper

Mod de preparare

Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri.
Galbenusuriele le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul, apoi adaugam pe rand uleiul, parmezanul si laptele si amestecam bine. In compozitia de galbenusuri mai adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si piper si amestecam toate ingredientele foarte bine.
Intr-un bol separat se bat albusurile pana devine o spuma tare si le adaugam pe rand peste aluatul cu galbenusuri amestecand cu o lingura de lemn.
La sfarsit adaugam dovleceii taiati felii, amestecam bine si punem compozitia intr-o tava de 24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Tava se baga la cuptor timp de 30-40 de minute pana se rumeneste tarta.
Pofta buna!

Reteta de tarta cu dovlecei a fost propusa de: retetealina.blogspot.ro


Serviti tarta aperitiv cu dovlecei ca aperitiv sau gustare.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...