Tarta cu legume

Framanta faina cu sarea, coaja de lamaie, galbenusurile si untul taiat cubulete. Acopera aluatul cu folie si lasa-l la frigider doua ore sau pana a do

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr cascaval
  • 150 gr branza de oaie
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 5 oua
  • 150 gr iaurt
  • frunze de ceapa verde
  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita cu coaja de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Framanta faina cu sarea, coaja de lamaie, galbenusurile si untul taiat cubulete. Acopera aluatul cu folie si lasa-l la frigider doua ore sau pana a doua zi. Curata morcovii si spala dovlecelul. Taie legumele cubulete si opareste-le separat in apa cu un praf de sare. Scoate-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga bine. Intinde aluatul si aseaza-l intr-o forma unsa cu unt. Pune un rand de morcovi, apoi cascaval si branza de oaie si cubulete de dovlecel. Bate ouale cu iaurtul si un praf de sare. Toarna totul peste legume si branza si lasa la cuptor cam 30 de minute. Aseaza tarta pe pat de ceapa verde.
Alte retete culinare:

Mancare de mazare Cartofi la cuptor Conopida la cuptor cu bacon

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...