Tarta cu legume se prepara usor. Pentru aceasta reteta de aperitiv aveti nevoie de legume, faina, margarina, apa, sare, otet si bicarbonat.
Tarta cu legume se prepara usor. Pentru aceasta reteta de aperitiv se framanta margarina taiata cubulete, impreuna cu bicarbonatul, stins in otet, putina sare, apa calduta si faina. se acopera cu un servet si se lasa sa creasca o ora. Se caleste prazul, se adauga apoi ciupercile, dovlecelul si ardeiul taiat cubulete. Se lasa la inabusit, apoi se adauga jumatate de cescuta cu sos de rosii si se presara cu delikat. Se intinde o foaie din trei sferturi de aluat si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se pune amestecul de legume si se toarna sosul ramas. Se intinde si restuld e aluat si se taie fasii late de 1 cm, care se asaza peste legume, in asa fel incat sa se formeze un gratar. Se presara deasupra putin cimbru si se lasa la copt 45 de minute.
Tarta cu legume se serveste atat calda, cat si rece.
Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....
Gulas de oaie cu fasole boabeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj