Tarte cu legume si susan

Se caleste ceapa si prazul in uleiul de masline, se adauga zucchinele, morcovul si cartofii (fierti 5 minute de cand incepe fierberea, in apa sarata)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g aluat foietaj
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 200 g zucchine taiate cubulete
  • cu tot cu coaja
  • 200 g cartofi taiati cubulete
  • 120 g morcov taiat cubulete
  • 80 g praz -felii subtiri
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 20 g seminte de pin prajite putin
  • 80 g parmezan/grana ras
  • 20 g susan
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se caleste ceapa si prazul in uleiul de masline, se adauga zucchinele, morcovul si cartofii (fierti 5 minute de cand incepe fierberea, in apa sarata). Se lasa 10 minute pe foc mediu, apoi se da deoparte. Separat, se amesteca oul cu parmezanul, sare si piper. Se amesteca si semintele de pin. Se intinde foaia de aluat de 3 mm grosime si se imparte in 8 parti egale; se "captusesc" formele tapetate cu hartie de copt umezita. Se adauga umplutura, se niveleaza si se acopera cu alta foaie. Se sigileaza marginile, se unge cu galbenus, se presara cu susan. Se coace 30 minute la 190 grade C.


Este un aperitiv delicios.

Reteta propusa de PaulaM.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii