Tarte cu morcovi

Se cerne faina intr-un bol, se adauga margarina taiata cubulete, sarea, bicarbonatul, apa minerala si se amesteca usor pana obtinem o coca usor de mod

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina
  • 100g margarina
  • un praf de sare
  • 200 ml apa minerala
  • Umplutura:
  • 2 cepe
  • morcovi
  • 2 dovlecei
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol, se adauga margarina taiata cubulete, sarea, bicarbonatul, apa minerala si se amesteca usor pana obtinem o coca usor de modelat.

Aluatul se lasa la odihnit dupa ce se framanta bine timp de 1 ora.

Intre timp curatam ceapa si o taiem solzisori apoi o calim in putin ulei de masline.

Intindem aluatul cu sucitorul il taiem si il punem in forme pentru briose.

Se baga la cuptor si se coc la foc potrivit. Se umple dupa ce-s gata cu umplutura.
Se servesc ornate cu patrunjel.

Alte retete cu morcov:

Chec de morcovi

Mancarica de morcovi

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de porc cu legume si orez

Ce poate fi mai bun decat un pranz delicios, servit in familie si pe placul tuturor? Si cand vezi ca se mananca si ultima...

Friptura de porc cu legume si orez
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise